Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 19.10.2016.
09:50
Srna A
U pregovaračke pozicije EU za pregovore Srbije o poglavlju 35, koje se odnosi na Kosovo i Metohiju, ubačeni su neki uslovi koji čak nisu ni bili tema dijaloga Beograda i Prištine, a ima i onih koji se navode kao interpretacija Prištine, pišu mediji.
Petak 21.10.2016.21:02
Према члану 10. Устава Републике Србије у Србији је у службеној употреби српски језик и ћириличко писмо. Службена употреба других језика и писама уређује се законом у складу са Уставом. За тај префике "у службеној" ухватили су се сви непријатељи српског језика и ћириличког писма па тумаче ту одредницу у најужем могућем смислу који можете замислити. Чак адвокати пишу поднеске суду на латиници, а у дневној штампи преносе изјаве из Хрватске и Федерације БиХ у изворном облику, који је стран српском језику, док њихови медији преводе на њихов језик оно што кажу Срби на српском језику, а ћирилице нема ни за лијека. Дајте да бришемо из Устава ту одредницу "у службеној" и тачка.
Petak 21.10.2016.21:04
Енглези и Шкоти нису пристали на укидање својих "парелелних институција" старих 800 година , не хвалећи им вере , прави изабрани народ .
Petak 21.10.2016.21:04
А како би било да се подвуче црта, па да се озбиљно процени колика је за Србију корист, а колика је штета од ЕУ, да се то лепо обнародује, па да видимо шта ћемо даље? Мене је бриселска бирократија методом дописивања два нова услова за сваки испуњени од великог заговорника уласка у ЕУ успела да преобрати у огорчног противника. Прво је услов био Милошевић. Онда су услов били Караџић и Младић. Па сарадња са хашким "трибуналом". Па нормализација односа са "Косовом". За ових шестнаест година откако је на такозваном европском путу, Србија је економски, културно, морално, демографски и у сваком другом погледу погледу пропала више него за десетак година под Милошевићевом диктатуром. Испуњавамо услове и живимо све горе. Инфлација деведесетих је трајала нешто више од две године, а ова агонија траје шеснаест и крај јој се не назире. Зато у овом тренутку видим велику штету а скоро никакву корист, али бих ипак био спреман да саслушам аргументе и за и против, па да се поново одредим према томе.
Petak 21.10.2016.21:07
Интерес српског народа је да територију КиМ врати под суверенитет своје државе будући да није ни природно ни рационално да се помири са чињеницом да му је неко ратом и окупацијом отео део државне територије. Мирење са том чињеницом, што српском народу саветују неки цинични међународни фактори, као и неки домаћи политички конформисти, напротив значило би прихватање нигде усвојене правне норме или политичког схватања по којем би насилна окупација и губитак државне територије за српски народ требало да буде нешто сасвим нормално и тобоже прихватљиво решење. Индикативно је, при томе, и то да се на међунардној сцени српском народу и држави Србији у случају насилног отимања КиМ, осим правног преседана, отворено намеће и демагошки политички вокаб-улар по коме се отпор који тај народ пружа отимању своје државне територије третира као склоност тог народа ка митоманији, а целокупна историја и право тог народа на ту територију тумачи као измишљен и празан наратив упркос артефактима.
Petak 21.10.2016.21:08
Ово придуживање ЕУ је заправо само друго име за Рамбује. Не дају нам напред - не дају нам назад. То је својеврсно развлачење коњима на репове. Ову вишедеценијску мору треба изгледа лечити Додиконом у комбинацији са Путинофилином Форте, мада ни прирордни препарати нису лоши типа Сиђипингпонекс и то онај "Маде ин Индија", јер се за њега компоненте увозе из Бразила. Пре употребе ових лекова, пожељно би било користити једно недељу дана препарат за протеривање НВОкил, онда неће бити потребни додатни третмани Чедолакс или Чанколакс (зависи од места производње), али ако смо прележали акутну Жутофилију, онда мора и Лажнопатриотилакс у дуплим дозама. Све за здравље - здравље низашта!
Petak 21.10.2016.21:11
Докле ће више сви да се праве шунтави? Косово је амерички протекторат и војна база. Јел тачно? Тачно! Дакле, Србија преговара са Америком око Косова а ЕУ глуми посредника и црта "преговарачки оквир" између Србије и Америке. А истовремено за отварање "поглавља" Србија не иде да се помоли у Летонију и Португалију него иде у Америку. Јел тачно? Тачно. Све у свему Србија је у "одличној и фер" преговарачкој позицији и далеко било да било коме служи као ЏАК што би рекли српски политичари. Шта је суштински циљ "бриселског преговарачког оквира"? Дефинитивна и сурова натоизација и баснословно задуживање Србије. За нато не требају никаква поглавља. Ако уведеш територију у нато цео народ може да поцрка од глади, можеш да пљачкаш, можеш да јашеш народ ... Све можеш - и још да добијеш неку америчку "нобелову" награду за великог демократу и државника!
Petak 21.10.2016.21:11
Ево на саобраћајним таблама види се однос према Србима на Косову и Метохији. По томе се види да нису наметали и не намећу само Хрвати Србима хрватско абецедно писмо, него то чини и већина житеља (Албанци) на КиМ. А, опет, ту је српски неуставан проблем у вези с ћирилицом у српском језику. По Члану 10. Устава Србије јасно је предвиђена за српски језик ћирилица, а у пракси и у Србији, по лошој традицији, допушта се далеко већинско у употреби за српски језик хрватско латиничко писмо. Да је у Србији свуда нормално, по Уставу предвиђено, ћириличко писмо за писање српског језика Срба.теже би било већинским у том делу Албанцима да Србима за писање српског језика намећу хрватско писмо. При оваквом стању у Србији у којој далеко преовлађује неуставно писмо за Србе, природно је очекивати да се то писмо намеће Србима и на Косову и Метохији.Зашто би, стварно, Албанци више бринули од Срба у Србији којим ће писмом писати Срби који на КиМ-у живе с Албанцима.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)